Go down
Odi
Odi
Leader
Class : Sorceress
lvl : 51-60

Karakterlap
Szerepjátékos: Igen

Tutorial - Node pontok, Munkások és Házak Empty Tutorial - Node pontok, Munkások és Házak

on 2017-07-26, 13:34
Mindennek az alapja a node/csomópont rendszer. A node pontok kötését mindenképpen egy várostól (pl.Olvia, Velia, Heidel) kell kezdeni, mivel a városok nem kerülnek contribution pontokba (továbbiakban CP).
Tutorial - Node pontok, Munkások és Házak Cp_pon10
Amennyiben van Value Packed (a képernyő tetején középen levő ikon jelzi), bárhol köthetsz node pontokat energiáért cserébe. Máskülönben személyesen kell elmenned a választott helyre, ahol beszélhetsz a Node Managerrel. A megkötéshez nincs más dolgod, mint rákattintani egy gombra. Különböző mennyiségű CP-be kerülnek a node pontok, de mindenképpen érdemes spórolva kötögetni, mert később kelleni fognak a raktárhoz.

Ezután energiával fejlesztheted a helyet. Farm esetében a külön kalász/csákány/fa/stb. ikonnal jelölt kört kell fejleszteni. Max.Lv.10.
Miért jó ez neked?
1. Több és jobb minőségű loot-ot kapsz.
2. A munkásaid több alapanyagot termelnek ki.
3. Városoknál többször alkudozhatsz a kereskedőkkel és jobb árakat ajánlanak. (Eleve, ha nincs megkötve a pont, csak 30%-os áron lehet csak eladni az árut, ami igencsak veszteséges üzlet.)
4. Megkötött node pontoknál több küldetés várhat.

Munkások
Sose bérelj fehér nevű munkást, mert azt nem lehet fejleszteni!
A színek ugyanúgy vannak, mint a tárgyaknál: fehér, zöld, kék, citrom- és narancssárga a legértékesebb.
Lv.30 a max egy színben és minden 10. szintnél lehet próbálkozni a továbbfejlesztéssel. Siker esetén eggyel jobb színben 1. szinten kezd a korábban megszerzett képességei nélkül, új statokkal. A munkások főleg akkor dolgoznak, amikor online vagy.
Három fajú munkás közül lehet választani:
Goblin - gyors, de kevés a staminája (érdemes ezt választani, ha keveset vagy online)
Ember - közepes sebesség, stamina és a legmagasabb szerencse(!) (nagyobb eséllyel termelhet értékes/ritka holmikat)
Giant - lassú, de sok a staminája (ez akkor jó, ha sokat afkolsz, mert nem kell folyton itatnod vagy etetned, sokáig bírja a folyamatos munkát)

Minden városban szerezhetsz munkást a munkaközvetítőtől. Amennyiben újat szeretnél (contract), 5 energiáért és kb. 3000 ezüstért választhatsz magadnak, de minden új ajánlat energiába kerül. Felfejlesztett munkást pedig vehetsz (exchange), ha szerencséd van, de nem ajánlom, mert szerintem pénzkidobás akkor is, ha egyébként nem kerülnek olyan sokba.
Tutorial - Node pontok, Munkások és Házak 2017-010

A munkások olyan helyeken dolgozhatnak, amik akár közvetetten, de összeköttetésben állnak azzal a várossal, ahol felfogadtad őket.
Farmra küldeni a legegyszerűbb. Amit kitermel, azt annak a városnak a raktárába viszi, ahol felbérelted.
Saját városa műhelyében úgy dolgozhat, hogy az elkészítendő holmihoz minden alapanyagot bepakolsz neki az adott város raktárába.
Más város műhelyében is dolgozhat, ha összeköttetésben áll a két város. Az alapanyagok és a kész termék is abban a városban vannak, amelyikből a munkás dolgozni indul.
Vannak olyan műhelyek, amelyekben rengeteg alapanyag kell egy holmi elkészítéséhez és lehetőség van több munkást is odaküldeni. Akár több városból is mehetnek oda dolgozni, amennyiben a fent felsorolt feltételek teljesülnek. Ilyenkor a kész termék mindig abba a városba kerül, amelyikből az első dolgozni küldött munkás elindult.

A munkások stamináját legkönnyebben sörrel lehet feltölteni, amit könnyen el lehet készíteni házilag is.
Recept: 5 Potatoes, 6 Mineral Water, 1 Sugar, 2 Leavening Agent
A krumpli helyettesíthető, de az alacsony ára miatt közkedvelt. A többi hozzávaló npc-től kapható.

Minden városban egy munkásod lehet alapból, a többinek házat kell bérelni.

Házak
A Házak ugyanúgy CP-be kerülnek, mint a node pontok és utcánként sorban kell őket megvenni a kék háztól kezdve. Amennyiben csak a raktárnövelés a cél, fontos, hogy 1CP = 3slot elvet követve kötögess, különben hamar kifogysz.
Műhely kereséséhez van egy kis segítség, ami sokszor elkerüli az emberek figyelmét: M >> katt a városra >> esc >> jobb fent van egy menü, amiben kiválasztható a műhely típusa és szintje.
Tutorial - Node pontok, Munkások és Házak 2017-011Tutorial - Node pontok, Munkások és Házak 2017-012Tutorial - Node pontok, Munkások és Házak 2017-013
Minél magasabb egy műhely szintje, annál több holmi gyártható benne, illetve annál több helyet ad (pl. raktár, munkásszálló, istálló).

Állandó lakhelyül Heidelt érdemes választani, mivel központi helyen fekszik. Továbbá érdemes a lakhelytől eltérő városban foglalkoztatni a munkásokat, hogy a későbbiekben se legyenek problémák a raktárkapacitással. Ha minden várost össze akarsz kötni, akkor ezt ajánlom:
Tutorial - Node pontok, Munkások és Házak N3v7RAu
forrás: Leggerless
Vissza az elejére
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.