Fogadó

Kissé bizonytalanul, de a különös társaság nyomába szegődsz. A csoport élén egy köpenyes varázslóféle halad. Hosszú támasza végén olajlámpás lóg, azzal mutatja az utat. Hová tartanak? Merül fel benned jogosan a kérdés, hisz alig láttok egy-két lépésnyi távolságnál tovább.

- Ez a hely egy átjáró, barátom. Innen akárhová eljuthatsz, de sokan nem ismerik a módját… Pedig csak koncentrálni kell; ez a tudás nyitja. – köti az orrodra a melletted haladó fickó.

- Időnként kijövünk ide, hogy felkaroljuk az elveszett lelkeket. – folytatja, mígnem a feloszló köd mögül egy sűrű erdő közepén fekvő, többemeletes fogadó ajtajához nem értek.

Odabent a kandallóban ropogó tűz kellemes melege, sültek és fűszerek illata fogad. A kisebb tömeg ellenére kényelmesen elfértek egy hosszabb asztalnál, ahova egyből körétek gyűlik néhány kíváncsi kalandor.

- Üdv a Teapartinál, vándor! – köszönt Iknes széles vigyorral és egy korsóval hozzád nyom a kedvenc forró italodból, miután kezet rázott veled.

- Hallottál már rólunk? Nem?! Mi egy világok közt barangoló társaság vagyunk. Azokat szolgáljuk, akik között megfordulunk. Beteg jószágot gyógyítunk, magot vetünk vagy segítünk elűzni a fosztogató katonákat. Egyszerűen elviselhetőbbé kell tennünk az életet, ez a lételemünk. – tájékoztat boldogan, azonban mielőtt még másról is kifaggathatnád, a lantja megmentésére kell sietnie. Hé, az nem bicikli!

Mire elfogyna az italod, elég bátorságot gyűjtesz ahhoz, hogy a vezetőjük felől is érdeklődj. Válaszul egyikük az irányába bök állával, de te csak egy sötét sarokban olvasó alakot látsz ott. Nincs benne semmi különleges…

- Nálunk mindenki egyenlő, mert nincs olyan köztünk, aki ne tenne valamit azért, hogy a közösségünk továbbra is elveihez hűen maradhasson fenn. – érkezik a magyarázat.

- Egyébként ne tévesszen meg a látszat... – dörmögi Gat Yge.

Most már azt is tudnod kell, hogy mi alapján válogatják meg a tanoncokat.

- Ahhoz, hogy velünk tarthass, csak a nevedre lesz szükséged. Arra a névre, amit a lelkedben hordozol, és amiből az erőd fakad. Mindent, amit eddig megismertél, magad mögött kell hagynod!

Nos, ez egy nem mindennapi társaság. Könyveled el magadban és talán azt is fontolóra veszed, hogy beállsz közéjük.

hungarianforum.com